top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαAvoketa

Εξετάσεις αγγλικών σε μικρότερα επίπεδα - πώς μπορούν να βοηθήσουν;

Η αξιολόγηση και η μάθηση πάνε χέρι - χέρι. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ως γονείς τι απόσταση έχει διανύσει το παιδί στο μαθησιακό ταξίδι από το σημείο της εκκίνησής του. Πληροφορίες που αφορούν την πορεία του μαθητή κατά τη μαθησιακή διαδικασία στοχεύουν στο να προσφέρουν καθοδήγηση, να αναδείξουν τα δυνατά σημεία αλλά και τις ανάγκες του παιδιού καθώς και να παρέχουν ιδέες για επιπλέον στήριξη στο σπίτι ώστε να υπάρχει συνέχεια της μάθησης εκτός του περιβάλλοντος της τάξης.


Επιπρόσθετα οφέλη αφορούν την προαγωγή κινήτρων μάθησης, την επιβράβευση της ατομικής του ικανότητας και την καλλιέργεια αυτοπεποίθησης για το επόμενο βήμα στο μαθησιακό του ταξίδι. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μερικές φορές η μάθηση γίνεται εμφανής μόνο όταν πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε. Αυτή η ‘κρυμμένη’ μάθηση που μπορεί να μην εκδηλωθεί εάν δεν δοθεί το κατάλληλο κίνητρο είναι γνωστή ως "λανθάνουσα μάθηση" σύμφωνα με τον Edward Chace Tolman. Συγκεκριμένα, η γνώση γίνεται σαφής μόνο όταν ο μαθητής έχει κίνητρο να την επιδείξει και εκδηλώνεται αργότερα όταν εμφανιστούν οι κατάλληλες συνθήκες.


Δεν υπάρχει επιτυχία ή αποτυχία στην αξιολόγηση αυτού του επιπέδου γλωσσομάθειας, κάθε παιδί παίρνει μια πιστοποίηση που αναγνωρίζει τι έχει επιτευχθεί. Στόχος είναι να μην αποθαρρυνθεί αλλά να νιώσει υπερήφανο που μπόρεσε να κατανοήσει και να συνδιαλεχθεί σε μια γλώσσα διαφορετική από τη μητρική του. Οι άνθρωποι είναι μοναδικοί, μαθαίνουν με διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικές δυνατότητες και αδυναμίες. Το παιδί σας είναι πιθανώς πιο δυνατό σε ορισμένες δεξιότητες από ότι σε κάποιες άλλες, αυτό είναι φυσιολογικό. Έχοντας ένα καλό αποτέλεσμα σε μια εξέταση μπορεί να είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό, η σκληρή δουλειά έχει αποδώσει.


Ακολουθούν ενδεικτικά κάποιες εξετάσεις γλωσσομάθειας για παιδιά 7 έως 12 ετών:


Cambridge

- Pre A1 Starters ( 3 papers, 45 min. )

- A1 Movers ( 3 papers, 1 hour )

- A2 Flyers ( 3 papers, 1 hour 15 min. )


3 papers - Reading and Writing / Listening / Speaking


Hellenic American Union

LanguageCert ESOL


Ο μαθητής παραλαμβάνει ένα πιστοποιητικό το οποίο δείχνει πόσες ασπίδες (Cambridge), δελφίνια (HAU) έχει λάβει από το μέγιστο πέντε ή πόσες αλεπούδες / κουκουβάγιες (LanguageCert) από το μέγιστο τέσσερα.


Τα τεστ γλωσσομάθειας και τα αποτελέσματά τους έχουν ακόμα σκοπό να αυξήσουν την επικοινωνία του καθηγητή με τους γονείς σχετικά με την πρόοδο του παιδιού τους.


 

Πηγές

Cambridge English Assessment


Ελληνοαμερικανική Ένωση https://www.hau.gr/



Edward C. Tolman, Theory of latent learning



 

Χρύσα Ντίνα

English Language Teacher

Certified in Practical Methodology

20 years of teaching experience













Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page